Opleidingsinstituut

Door de zéér ruime ervaring (goede maar ook minder goede) is besloten om een eigen opleidingsinstituut op te zetten, immers bleek en blijkt dat de normen en waarden en kwaliteit en kwantiteit / productiviteit zich in West Europa op een ander niveau begeven als bijv. in Centraal-, Oost en Zuid Europa, vandaar ook deze soms specifieke vakgebonden kennis en kunde en “tips & tricks” van West Europa meer eisen dan elders.

Een fenomeen wat we zélfs specifiek willen benoemen is het schoonmetselwerk / gevelsteen-metselwerk / façade metselwerk zoals dat in een paar landen in West Europa nuance is, maar iets dat in de meeste (andere) landen totaal géén nuance is, integendeel. Dan wordt het moeilijk en welhaast onmogelijk daarvoor geschikte vaklieden elders te rekruteren.

Door deze conclusie is “de eerste steen gelegd“ en “is het fundament ontstaan” van onze scholing / training, immers is er al een tekort aan specifiek dit soort vaklieden, het zal meer en meer worden en waarschijnlijk zelfs op korte termijn. VANACO BV speelt hier op in en leidt vaklieden op om aanvaardbare en productieve vaklieden te worden die onder ietwat minder intensieve begeleiding gewoonweg goed functioneren, specifiek voor die landen waar dit vakgebied veel voorkomt.

De opleiding gaat gepaard met een training in basis taalvaardigheid, én de veiligheid staat evenzo hoog in het vaandel, immers blijken precies ook deze beide laatste elementen veel negativiteit te hebben veroorzaakt en dan door het gebrek aan (voldoende) kennis daarvan.

De opleiding varieert qua lengte / tijdsduur en is geheel afhankelijk van de voorkennis van de cursisten, maar ook hun motivatie, inzet en leergierigheid. Na de opleiding blijft  VANACO BV nazorg bieden.

Afgeleiden van het specifieke metselwerk zijn lijmen van allerhande stenen / blokken / materialen, lijmen van elementen met een kraantje, steenstrips lijmen, en ga zo maar door, zélfs specifieke metseltrainingen heeft VANACO BV inmiddels verzorgd, zoals bijv. “dunbed”, en vergeet niet het voegen en pionteren / doorstrijken , ook daar wordt veel aandacht aan geschonken.

Uitbreidingen qua opleidingen staan volop op de planning waaronder steenstrips verwerken, tegelzetten, elementen lijmen met kraantje, zonnepanelen monteren, installateurs.

Voor specifieke opleidingen treden wij graag met u in contact om dat wellicht via een bepaalde samenwerkingsvorm te realiseren.  

© Copyright - Vanaco BV - Door Yilps.nl